Події
подивіться наші останні заходи

Вони будуть чути і говорити!

 

Влас народився глухим. У його батьків був вибір, або віддати його в інтернат для глухих дітей, де він назавжди залишиться в стороні від повноцінного життя і буде спілкуватися жестовою мовою, або зробити операцію з кохлеарної імплантації і пройти комплекс реабілітаційних заходів з допомогою фахівців. Батьки вибрали другий шлях.       

Зараз Власу 19. Він з відзнакою закінчив середню школу, вступив до університету і мріє стати архітектором. Він був одним із волонтерів нашого проекту. Ще тоді він вирішив, що своїм особистим прикладом він буде допомагати іншим дітям з такою ж проблемою.

Натхненні такими прикладами МБФ «Україно! Я за тебе» започаткував проект «Світ! Я чую тебе!», спрямований на допомогу дітям з вадами слуху та мовлення. Вже третій рік поспіль наш Фонд надає допомогу таким дітям, забезпечуючи їх якісним діагностичним обладнанням та організовуючи реабілітаційно-оздоровчі табори. Держава частково допомагає дітям у слухопротезуванні, але не допомагає у проведенні реабілітаційних заходів, без яких слухопротезування не має сенсу. З урахуванням того, що  близько 100 дітей щорічно отримують державну підтримку у проведенні операцій з кохлеарної імплантації, такі реабілітаційні табори необхідно проводити 3-4 рази на рік.

З 16 по 28 серпня 2017 року в місті Буча, Київської області МБФ «Україно! Я за тебе!» у співпраці з ГО «Зростаймо здорові» та Центром «СУВАГ» було організовано оздоровчо-реабілітаційний табір «Верба» для 24 дітей з проблемами слуху та їх батьків.

Перший день табору почався теплою зустріччю на київському вокзалі, куди приїхали діти зі своїми батьками з усієї України з подальшим переїздом і розміщенням в корпусах Українського гуманітарного інституту в м. Буча Увечері відбулося відкриття табору за участю Уповноваженого представника Президента України з прав дитини Кулєби М.М., який надає величезну підтримку дітям з вадами слуху. Протягом 12 днів проводились групові та індивідуальні заняття дітей та їх батьків з фахівцями: сурдопедагогом, логопедом, психологом і фонетико-ритмологом, які навчали дітей розуміти мову і говорити за спеціальними методиками. Комплекс реабілітаційних заходів включав: діагностику слуху, налаштування мовних процесорів і щоденні заняття з фахівцями.

 

Дітям подобається займатися, вони старанно виконують всі завдання.

 

У процесі навчання дітей дуже важлива роль їх батьків, які в нашому таборі отримали комплекс необхідних знань і навичок: як займатися зі своєю дитиною вдома, на вулиці, в повсякденному житті.

Батьки спілкуються з психологом на семінарі «Як вести себе з особливою дитиною  і як допомогти їй адаптуватися у соціумі».

Після занять діти займалися творчістю, ліпленням, малюванням, спортивними іграми, дивилися мультфільми, ходили в місцевий парк, насолоджуючись свіжим повітрям, запахами трав та квітів. Дуже приємно було бачити їх щасливі обличчя.

Всі діти та їх батьки отримали величезний заряд позитивної енергії, здоров’я, нових яскравих вражень, корисних знань та навичок, а головне – отримали шанс на благополучне, успішне та здорове життя!

 

Велика вдячність та шана всім благодійникам, хто долучився до нашого проекту:

ТОВ «Салві-Груп», ТОВ “Житло України”, ТОВ “Ревід”, ПРАГ “МЖК”, ТОВ “УМС”, ТОВ «Чиста вода»,  Зубрицькому Євгену та Анастасії Смєховій і ще 80 благодійникам з усього світу, які допомогли відбутися цьому заходу.